Київ найближчим часом залучить 2 млрд грн для погашення боргів за газ

Поділитися
Київська міська держадміністрація найближчим часом залучить 2 млрд грн кредиту для покриття різниці тарифів за теплову енергію компаніям «Київенерго» і «Київводоканал» для того, щоб вони розрахувалися з боргами за газ перед НАК «Нафтогаз України», повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров 29 липня.

Київська міська держадміністрація найближчим часом залучить 2 млрд грн кредиту для покриття різниці тарифів за теплову енергію компаніям «Київенерго» і «Київводоканал» для того, щоб вони розрахувалися з боргами за газ перед НАК «Нафтогаз України», повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров 29 липня.

«Я дав відповідну вказівку: найближчими днями цей кредит буде оформлено і Київ розрахується з підприємствами «Нафтогазу», відповідно, розрахується і за іншими платежами - гроші пройдуть через ланцюжок взаємних розрахунків», - сказав він.

Прем'єр-міністр повідомив, що раніше доручив КМДА призупинити роботу із залучення коштів до прийняття Міжнародним валютним фондом рішення про виділення кредиту Україні. Азаров відзначив, що такий крок був необхідний для того, щоб вкластися у встановлений дефіцит бюджету у розмірі 60 млрд грн, оскільки зобов'язання за будь-яким кредитом, залученим регіональною владою, включаються в цю суму.

«Зараз, коли ця програма сформована, ми можемо відновити цю роботу. Я дав відповідне завдання, і найближчими днями цей кредит буде оформлено, і Київ розрахується за газ, а, відповідно, розрахується і за іншими платежами. Гроші пройдуть через цілий ланцюжок взаємних розрахунків, і таким чином, у Києва з'явиться можливість зменшити свою боргову яму», - підкреслив він.

Нагадаємо, що у травні 2010 року Кабмін доручив Київській міськадміністрації за спрощеною процедурою залучити в банках кредит у розмірі 2 млрд грн, погасити заборгованість з відшкодування різниці у тарифах на тепло-і водопостачання перед «Київенерго» і «Київводоканал» і зарахувати ці кошти на окремий рахунок, відкритий «Київенерго» в органах Держскарбниці для погашення заборгованості з оплати спожитого газу перед «Нафтогазом».

Уряд також доручив КМДА забезпечити залучення додаткових фінансових ресурсів для погашення кредиту за рахунок збільшення надходжень плати за землю та оренду комунального майна.

У прес-службі АК «Київенерго» повідомили, що компанія не отримувала від Київської міськдержадміністрації жодних коштів на погашення заборгованості з компенсації різниці в тарифах. Тому на сьогоднішній день борг столичної влади перед енергетиками продовжує перевищувати 2 млрд грн.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, Коммерсант-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі