ГоловКРУ виявило порушення в рекапіталізованих банках на 10 млрд грн

Поділитися
Після переходу під контроль уряду "Родовід Банку" в ньому виявлені фінансові зловживання на суму близько 8 млрд грн, тоді як в банках "Київ" і "Укргазбанк" - ще на 2 млрд грн. Про це глава Головного контрольно-ревізійного управління України (ГоловКРУ) Петро Андрєєв на прес-конференції у четвер, 21 жовтня.
Після переходу під контроль уряду "Родовід Банку" в ньому виявлені фінансові зловживання на суму близько 8 млрд грн, тоді як в банках "Київ" і "Укргазбанк" - ще на 2 млрд грн. Про це глава Головного контрольно-ревізійного управління України (ГоловКРУ) Петро Андрєєв на прес-конференції у четвер, 21 жовтня."Загалом із цього банку ("Родовід Банку" - ІФ) близько 8 млрд (гривень - прим.) грошей було відмито під фіктивні договори та контракти... Така ж ситуація була в банку "Київ" і "Укргазбанку" - близько 2 млрд грн. Банк "Київ" взагалі використовувався як база для відмивання і переведення в готівку грошей", - заявив керівник ГоловКРУ. За його даними, в "Родовід Банку" гроші відмивалися, зокрема, за рахунок завищення сплати юридичних послуг та ставок оренди приміщень. Голова ГоловКРУ пов'язує такі результати з підходами до управління екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. За його словами, загальний збиток від діяльності уряду Юлії Тимошенко складає до 40 млрд грн: проведені перевірки виявили, що попереднє керівництво Кабміну часто керувалося в своїй діяльності не нормативними документами, а лише "особистими амбіціями". "Якщо керівники держави дозволяють собі ось так ставитися до виконання законів, то навіщо ми вимагаємо від простих людей виконання законів і всього іншого?", - підкреслив П.Андрєєв. Нагадаємо, український уряд контролює п'ять банків: повністю державні Ощадбанк і Укрексімбанк, а також Родовід Банк, Укргазбанк і банк "Київ", які перейшли під державне управління в рамках антикризової програми з капіталізації банківського сектора. За 2009-2010 роки для капіталізації трьох фінустанов були виділені бюджетні кошти на суму 16,97 млрд грн: для Родовід Банку - понад 8,4 млрд грн, для Укргазбанку - 5 млрд грн і для банку "Київ" - близько 3,6 млрд грн.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі