ЄС надав Україні План дій щодо безвізового режиму

Поділитися
Європейський Союз надав Україні План дій щодо безвізового режиму. Відповідне рішення було прийнято в понеділок у Брюсселі в ході саміту Україна-ЄС.
Європейський Союз надав Україні План дій щодо безвізового режиму. Відповідне рішення було прийнято в понеділок у Брюсселі в ході саміту Україна-ЄС.У заяві, яку було зроблено за результатами саміту, зокрема зазначено, що лідери схвалили План дій щодо візової лібералізації для України. "План дій визначає всі технічні умови, які повинна виконати Україна для забезпечення прогресу в напрямку запровадження безвізового режиму як довгострокової перспективи для короткострокових поїздок громадян України", - сказано в заяві. Відзначається, що реалізація плану "розпочнеться відразу і буде підлягати систематичному моніторингу обома сторонами". Нагадаємо, раніше представник дипломатичної служби Євросоюзу заявив, надання Україні Плану дій щодо скасування короткострокових віз є, перш за все, позитивним політичним сигналом для Києва. «Наш намір - дати позитивний політичний сигнал про готовність вибудовувати більш тісні відносини з Україною», - підкреслив він. Водночас, він зазначив, що надання Плану дій - це лише початок шляху зі скасування віз, оскільки сам документ потребуватиме серйозних зусиль від України для виконання всіх необхідних вимог у сфері управління кордонами, міграції, політики надання притулку, безпеки, захисту документів. Як відомо, Україна і Євросоюз почали безвізовий діалог у жовтні 2008 року. У травні цього року сторони домовилися про надання Україні Плану дій щодо скасування візового режиму. 25 жовтня Рада закордонних справ ЄС у своїх висновках про Східне партнерство визначила основні параметри Плану дій. Документ буде складатися з двох частин. На першому етапі передбачається внесення змін до законодавства України, а на другому - реалізація внесених змін на практиці. За матеріалами «Інтерфакс-Україна»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі