Зайчук: В Україні 8,5 мільйона осіб отримують пенсії менше тисячі гривень

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© portnov.com.ua
В Україні пенсії до 1 тисячі гривень отримують близько 8,5 мільйона осіб з 13,7 мільйона пенсіонерів. Про це в інтерв'ю «Дзеркалу тижня. Україна» заявив голова Пенсійного фонду Борис Зайчук.

«Але наразі до мінімалки ми додаємо відсоток за понаднормовий стаж, встановлюємо надбавки і підвищення», - підкреслив він.
Говорячи про максимальний розмір пенсій, Зайчук зазначив, що існуючі (вже призначені) виплати обмежити 12 прожитковими мінімумами не можна.
«Сьогодні в Україну 3856 осіб отримують пенсію понад 10 тисяч гривень, - повідомив він. - З них - 961 народний депутат, близько 980 - Герої Радянського союзу, Герої України, Герої соціалістичної праці, більше тисячі спецпенсіонерів за всіма законами. До чого я веду? В економічному плані вони погоди не роблять».
Найвища пенсія в Україні, за інформацією голови Пенсійного фонду, становить 45 тисяч гривень. Вона призначена льотчику-випробувачу - Герою України.
Докладніше читайте у свіжому номері «ДТ. Україна» в інтерв'ю Наталії Яценко з Борисом Зайчуком.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі