Заступник міністра Сухомлин відсторонений через закупівлю в одного учасника на 621 млн грн

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Заступник міністра економіки Олександр Сухомлин та директор департаменту державних закупівель Мінекономрозвитку Віталій Абасов відсторонені від своїх посад у зв'язку з прийняттям неправомірних рішень при здійсненні державних закупівель, повідомив на перший заступник голови Мінекономрозвитку Вадим Копилов на брифінгу в четвер, 31 березня.

За його словами, зокрема, мова йде про рішення, згідно з яким Міністерству оборони дозволялося продовжити закупівлю послуг харчування для військовослужбовців на другий квартал поточного року у існуючого постачальника замість проведення відповідного тендеру.

«Заступник міністра економіки Олександр Сухомлин таке рішення підписав ... Були вжиті заходи, щоб це рішення було негайно скасоване», - сказав В. Копилов.
За його словами, в даний час Мінекономрозвитку проводить відповідне службове розслідування. При цьому В. Копилов уточнив, що обсяг держзакупівель, за якими було прийнято неправомірне рішення, склав 621 млн грн.
Нагадаємо, що напередодні лідер партії «Громадянська позиція», голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони, колишній міністр оборони Анатолій Гриценко повідомив про порушення в Міністерстві оборони при закупівлі харчування для солдат. За інформацією А. Гриценка, збиток від цих дій для бюджету складе 213 млн грн.
За матеріалами Інтерфакс-Україна
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі