Мельниченко перебрав свою аудіотеку напередодні виборів

Поділитися
Колишній майор держохорони Микола Мельниченко готовий передати в листопаді оригінали своїх аудіозаписів нібито розмов екс-президента Кучми для якомога швидшого проведення експертизи на автентичність...

Колишній майор держохорони Микола Мельниченко готовий передати в листопаді оригінали своїх аудіозаписів нібито розмов екс-президента Кучми для якомога швидшого проведення експертизи на автентичність. Про це він заявив у четвер в інтерв’ю журналістам у Києві, повідомляє УНІАН.

«Я вже навіть пішов на той крок, що не ставлю категоричних вимог, аби передача (записів) - лише агентам ФБР і лише на території США. Це може бути й територія українського посольства», - сказав Мельниченко.

За його словами, експертиза проводитиметься як на території США, так і на території Європи експертами, котрих визначила Рада Європи. Зокрема, це будуть експерти, як мінімум, із трьох країн, із якими вже є остаточна домовленість із боку Генеральної прокуратури.

«Треба робити кроки, щоб не були знищені оригінали, і в цьому ми з Генпрокуратурою знайшли спільну мову. Затримки з проведенням експертизи з боку Генпрокуратури немає», - сказав він.

Водночас Мельниченко наполягає, щоб експертизу було проведено «якомога швидше, щоб люди, в яких руки в крові (це я кажу передусім про Литвина), не встигли отримати парламентський імунітет (якщо потраплять у Верховну Раду в разі проведення дострокових парламентських виборів)». «І щоб вони не відігравали вирішальну роль і не могли впливати на ухвалені Генпрокуратурою рішення», - сказав він.

Мельниченко уточнив, що «готовий передати оригінали записів від 3 липня 2000 року, де Кучма радиться з головою своєї адміністрації Литвином і запитує: «Може, на Гонгадзе в прокуратуру подати, щоб прокуратура розбиралася?» На що Литвин радить Кучмі: «Ні, треба передати цю справу Кравченку, нехай «орли Кравченка» ним займуться». Цей фрагмент запису, сказав Мельниченко, містить «інші накази, які Кучма того дня видавав Кравченку й Деркачеві». «Цей запис я планую передати для проведення експертизи найближ­чим часом, і сподіваюся, що ця передача, як обіцяв Медведько (нинішній генпрокурор), відбудеться в середині листопада», - зауважив він.

За словами Мельниченка, експертиза має бути проведена «максимум протягом двох місяців». Причому він наполягатиме, щоб відразу після проведення експертизи проти осіб, на яких він давав свідчення, а саме - Кучми й Литвина, було порушено кримінальні справи.

Також Мельниченко наполягатиме, щоб під час передачі записів були присутні засоби масової інформації. «Щоб люди бачили, як відбувається сам процес передачі, щоб унеможливити якісь спекуляції з будь-якого боку», - пояснив він.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі