Гриценко назвав умови працездатності Комітету захисту України

Поділитися
Головною умовою ефективної діяльності Комітету захисту України є його перетворення з проекту дек...

Головною умовою ефективної діяльності Комітету захисту України є його перетворення з проекту декількох політсил на відкриту платформу для всіх представників опозиції, об'єднаних з метою протидії загрозам національній безпеці України, заявив лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко в коментарі для «Дзеркала тижня».

«Комітет створено, проте в такому вигляді він не виконає функцій консолідації і координації», — певен політик.

При цьому він підкреслив, що в нинішньому вигляді Комітет захисту України є проектом частини українських політичних сил, а не відкритою платформою для всієї опозиції.

«У нинішньому вигляді Комітет захисту України — це «групи підтримки Тимошенко» плюс Олег Тягнибок. А я вважаю, що краще не 10 травня, а хай 20-го або 30-го, але в єдиному опозиційному строю повинні стояти і Кириленко, і Яценюк, і Гриценко, і Костенко, і Кличко, і Матвієнко, і Жебрівський, і Кріль, і представники інших партій та впливових громадських організацій», — заявив Гриценко.

На його думку, об'єднання опозиціонерів є можливим тільки в тому випадку, якщо «спільною справою вважати протидію: (а) втраті суверенітету України, (б) загрозам національній безпеці України, (в) масовому порушенню прав та свобод громадян України — тиск на пресу, на підприємців, вибіркове застосування закону… У такому вигляді Комітет потрібен, і я працюватиму на його створення».

Докладніше читайте в статті Юрія Бутусова «Опозиція: перші кроки» у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі