Голова правління банку «Хрещатик» розповів, яким буде курс долара

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© serc.carleton.edu
Курс гривні до американського долара залишатиметься стабільним до кінця нинішнього року. Таку думку в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» висловив голова правління банку «Хрещатик» Дмитро Гриджук.
Курс гривні до американського долара залишатиметься стабільним до кінця нинішнього року. Таку думку в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» висловив голова правління банку «Хрещатик» Дмитро Гриджук.Так, за його словами, курс української валюти збережеться в діапазоні 7,88-7,92 грн/дол. «Для цього існують всі об'єктивні передумови, оскільки приплив валюти в країну збережеться, незважаючи на від'ємне сальдо зовнішньої торгівлі за перші п'ять місяців поточного року (мінус 2,1 мільярда доларів). Швидше за все, до кінця року сальдо зовнішньої торгівлі стане позитивним і збільшиться до 1 мільярда доларів, з огляду перевищення темпів зростання експорту над імпортом в абсолютних цифрах», - пояснив Гриджук. При цьому він висловив думку, що сальдо інвестицій не тільки залишиться «в плюсі» у нинішньому році (в межах до 2 мільярдів доларів), але і має значно покращитися у найближчі роки. «Його забезпечить приплив ресурсів, одержуваних не тільки від МВФ та інших міжнародних фінансових організацій, але і від приватних кредиторів, настрій яких щодо України значно покращився у результаті події підвищення суверенних рейтингів», - відзначив голова правління банку «Хрещатик». Серед факторів припливу до країни значних обсягів додаткових іноземних інвестицій він також назвав подальшу капіталізацію українських банків шляхом залучення субординованого боргу, збільшення статутних фондів фінустанов, в тому числі з іноземним капіталом, активізацію в інфраструктурному, транспортному та будівельному секторах економіки в ході підготовки до Євро-2012. «Всі ці фактори дозволять НБУ продовжити політику стабільного курсу, що підкріплюється не тільки значним збільшенням золотовалютних резервів і позитивним вердиктом МВФ, але і зростанням ВВП на тлі тенденції збільшення експорту, а також більш низьких, у порівнянні з минулим роком, темпів інфляції», - підсумував голова правління банку «Хрещатик». Детальніше читайте в інтерв'ю Андрія Алєксєєва з Дмитром Гриджуком у «Дзеркалі тижня».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі