Затверджено концепцію створення в Україні громадського телебачення

Поділитися
Громадська гуманітарна рада затвердила концепцію створення в Україні суспільного телебачення і радіомовлення. Відповідне рішення було прийнято одноголосно під час сьогоднішньої наради гуманітарної ради.

Громадська гуманітарна рада затвердила концепцію створення в Україні суспільного телебачення і радіомовлення. Відповідне рішення було прийнято одноголосно під час сьогоднішньої наради гуманітарної ради.

Заступник голови адміністрації президента Ганна Герман повідомила, що прийнята концепція ляже в основу закону про створення в Україні суспільного телебачення, який буде подано до Верховної Ради як невідкладний. «Влада добровільно віддає цю першу кнопку країни на телебачення і радіо громадськості. Тим самим ми даємо реальні гарантії свободи слова в Україні», - підкреслила вона.

За словами заступника голови адміністрації, влада свідомо відмовляється від функціонування державного телебачення і радіомовлення в Україні, від державних телерадіокомпаній. «Ми створюємо телебачення, яким не буде керувати ані чиновник, ані медіамагнат... Таким чином ми відмовляємося від архаїчної практики, що залишилася в Україні з радянських часів, і переходимо до європейських демократичних стандартів у реалізації медійної політики», - підкреслила вона.

Звертаючись до президента Віктора Януковича, Герман зазначила: «Я вважаю, що якщо ми це зробимо, Віктор Федорович, ви увійдете в історію української журналістики як Президент, який дав справжню свободу медіа. Особисто для мене як для журналістки за професією це надзвичайно хвилюючий момент, і сьогодні найважливіший день моєї роботи в адміністрації президента».

У свою чергу Янукович, коментуючи прийняття концепції, зазначив: «Цей крок відкриє нову сторінку в Україні і громадськість, яка весь час піднімала ці питання від виборів до виборів, вона нарешті отримає відповідь, на яку чекала протягом багатьох років, практично всі роки незалежності».

Раніше Янукович вже заявляв про те, що законопроект про суспільне телебачення найближчим часом буде внесений до Верховної Ради.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі