Підприємці vs. Податковий кодекс (фоторепортаж)

Поділитися
© ZN.UA
Кілька тисяч підприємців-представників малого і середнього бізнесу зібралися сьогодні зранку в Києві на Майдані Незалежності, протестуючи проти нового Податкового кодексу.

Кілька тисяч підприємців-представників малого і середнього бізнесу зібралися сьогодні зранку в Києві на Майдані Незалежності, протестуючи проти нового Податкового кодексу.

Мітингувальники заявляють, що акція буде безстроковою в тому випадку, якщо влада - зокрема, президент України Віктор Янукович, - до 18:00 сьогоднішнього дня не відреагує на їхні вимоги.

Суспільне мовлення
Спочатку підприємці організованими колонами вирушили вгору до Адміністрації президента, однак підхід до будівлі на вулиці Банковій був перекритий співробітниками внутрішніх військ. У декількох метрах від огорожі адміністрації голови держави встановили металеві щити, за якими в два ряди стояли співробітники внутрішніх військ.

Суспільне мовлення
Представники бізнесу принесли до Адміністрації Президента "Головну книгу чорної пошани Україні (ГКЧП)". Відкриває список прем'єр-міністр Микола Азаров, за ним йде віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко, голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський, віце-прем'єр Борис Колесніков. Також до книги включено список народних депутатів, які проголосували за Податковий кодекс.

Після невдалої спроби домогтись чогось конкретного, підприємці повернулися на Майдан Незалежності, де і продовжують проведення акції протесту.

Після того, як мітингувальникам вдалося перекрити рух на Хрещатику, правоохоронці, взявши їх в щільне кільце, спромоглися частково розчистити дорогу, але такі дії міліції спровокували ще більшу кількість мітингуючих вийти на дорогу. У найбільш активних із них виникла бійка з правоохоронцями.

Суспільне мовлення

До місця подій додатково підтягуються кілька десятків правоохоронців. Поки що вони стоять осторонь, рух залишається перекритим.

Суспільне мовлення

У Києві на Майдані Незалежності, окрім обурених підприємців, знаходяться також учасники "помаранчевої" революції. Нагадаємо, що сьогодні українці святкують День свободи (річницю "помаранчевої революції"). Міліція протоколює факти перекриття проїжджої частини і встановлює винних.

Суспільне мовлення
Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив сьогодні, що влада готова до конструктивного діалогу з підприємцями-"спрощенцями". У той же час, підкреслив він, уряд нікому не дозволить зірвати проведення реформ і стабільність країни.

Суспільне мовлення

Суспільне мовлення
Нагадаємо, Верховна Рада 18 листопада прийняла Податковий кодекс. Введення документа в цілому передбачено з 1 січня 2011 року, у той же час, для низки норм передбачений перехідний період від трьох до шести місяців.

Під час розгляду Податкового кодексу під стінами парламенту також проходили багатотисячні мітинги.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі