Конкурс на розробку ТЕО з будівництва LNG-терміналу перенесено

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися

Раніше керівник робочої групи "Національні проекти" Владислав Каськів, призначений головою Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами, заявляв, що конкурс на розробку ТЕО з будівництва LNG-терміналу буде оголошено 19 січня, і буде проведено круглий стіл.

Як заявляв раніше директор ДП "Національний проект" LNG-термінал" Петро Мірошников,«для проведення відповідного тендеру передбачені кошти з держбюджету, а сама процедура може зайняти до двох місяців, щоб потенційні учасники тендера могли підготувати свої пропозиції, а, враховуючи світовий досвід, ТЕО готується 90-180 днів».

Крім того, ще не менше двох тижнів буде потрібно для того щоб оформити всі бюрократичні процедури.

Керівники проекту поки не називають суму, що буде виділена з держбюджету, оскільки, за словами Каськіва, вартість розробки ТЕО і є одніює з конкурсних умов, тобто, перевагу буде віддано претенденту, який запропонував меншу вартість.

Остаточна ж вартість будівництва LNG-терміналу буде відома тільки після розробки ТЕО. За попередніми оцінками експертів, будівництво самого терміналу обійдеться приблизно 0,75-1 мільярд доларів.

Облаштування інфраструктури, за попередніми підрахунками експертів, оцінюється в межах від 170 до 360 мільйонів доларів, урізання в газотранспортну систему - 100-460 мільйонів доларів. Ця цифра буде залежати від порту для будівництва терміналу. На даний момент розглядається три можливих майданчика для розміщення терміналу - в Одеській області, в Очакові та у Феодосії.

Нагадаємо, 15 грудня Кабінет міністрів прийняв рішення про передачу проекту будівництва LNG-терміналу від Міненерговуглепрома держпідприємству "Національний проект "LNG-термінал", спеціально створеному для координації цієї роботи.

Термінал з прийому зрідженого природного газу потужністю 10 мільярдів кубометрів на рік планується побудувати на Чорноморському узбережжі України до 2014 року (будівництво першої черги терміналу на 5 мільярдів кубометрів має завершитися в IV кварталі 2014 року, другої - в IV кварталі 2016 року).
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі