Глава Пенсійного фонду вважає правильним перехід до персоніфікованого обліку

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© portnov.com.ua
Голова Пенсійного фонду Борис Зайчук вважає правильним планований перехід до обліку заробітку виключно за даними персоніфікованого обліку. Про це він заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня. Україна».

«Ви не уявляєте, наскільки важко сьогодні майбутнім пенсіонерам знайти дані по зарплатах за 80-90-ті роки, адже колгоспи-радгоспи існувати перестали, сотні підприємств збанкрутували чи просто припинили існування, їхньої документації в архіви не здали.
Крім того, ніде правди діти, країною ходять печатки підприємств, що спочили в бозі, розплодилося чимало умільців, і часом нам приносять довідки про зарплату в розмірі 100-200 тис. грн. на місяць. Чудово, чи не так?
».

Тому, за словами Зайчука, Пенсійний фонд пропонує «простий цивілізований спосіб - брати відомості про зарплату з електронної бази даних персоніфікованого обліку платників пенсійних внесків, де вони накопичувалися починаючи з 2000 року. Тим паче що це цілком відповідає страховому принципу, на якому базується наша солідарна пенсійна система».
Він також повідомив, що під час перерахунку буде використовуватися заробіток, за яким проводився останній перерахунок.
Докладніше читайте у свіжому номері «ДТ. Україна» в інтерв'ю Наталії Яценко з Борисом Зайчуком.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі