ГПУ шукає, куди зникли в Міноборони 6,5 мільйона гривень

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Генеральна прокуратура України 26 січня порушила кримінальну справу за наслідками ревізії, проведеної ГоловКРУ у Міноборони і Генеральному штабі ЗСУ. Згідно акту ревізії №08-21/72 від 13 грудня, текст якого має у своєму розпорядженні ZN.UA, виявленими за період 2008-2009 років порушеннями «державі заподіяно матеріальну шкоду на загальну суму 6 мільйонів 589,02 тисяч гривень».

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу «за фактами зловживання військовими службовими особами Головного управління зв’язку та інформаційних систем Генерального штабу Збройних сил України службовим становищем в інтересах третіх осіб при закупівлі у 2008-2009 роках за бюджетні кошти послуг на виконання дослідно-конструкторських робіт під час створення Єдиної автоматизованої системи управління ЗС України».

Справа порушена за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 423 Кримінального кодексу України - «Зловживання військовою службовою особою владою або службовим становищем».

Оскільки йдеться про «тяжкі наслідки», то частина 2 статті 423 КК України за такі діяння передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

У вказаний період 2008-2009 років міністром оборони був Юрій Єхануров, начальником Генерального штабу - Сергій Кириченко, начальником Головного управління зв’язку та інформаційних систем Генерального штабу - Михайло Малярчук.

Ю.Єхануров і С.Кириченко нині не обіймають посад у військовому відомстві.

М.Малярчук з кінця березня 2010 року обіймає посаду заступника міністра оборони.

Як повідомило джерело у Генпрокуратурі, М.Малярчука вже викликали для отримання пояснень в рамках порушеної кримінальної справи.

Цю інформацію ZN.UA підтвердив керівник Головного управління військових прокуратур Юрій Вітєв: «Заступника міністра допитали у цій справі у Головному управлінні військових прокуратур».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі