Українські студенти протестують проти нового закону про вищу освіту

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Києві біля будівлі Верховної Ради студенти проводять акцію протесту проти ухвалення нового закону про вищу освіту. Більше ста демонстрантів розмістилися на пішохідній частині вулиці перед будівлею.

Студенти, зокрема, протестують проти планованого скорочення держзамовлення. У листівках йдеться, що в разі ухвалення оновленого закону чесний вступ до вишів стане неможливим. Крім того, йдеться в листівці, студентському самоврядуванню відмовлять у фінансуванні у розмірі 0,5% від спеціального фонду вишу.

«Сьогоднішня акція є попереджувальною. Якщо законопроект про вищу освіту не знімуть з розгляду, то українська молодь розпочне загальнонаціональну кампанію проти деградації освіти», – заявляють пікетники, передає «Радіо Свобода».

Крім того, як передає кореспондент ZN.UA, у Запоріжжі в рамках всеукраїнської акції протесту «Проти деградації освіти» група студентів і старшокласників пікетували будівлю Запорізької облдержадміністрації.

Учасники акції протестували проти ухвалення законопроекту «Про вищу освіту», що містить положення про скорочення бюджетних місць у вузах і стипендіях нижче за прожитковий мінімум. Разом з цим пікетники висунули вимогу підвищити заробітну плату викладачам і надати автономію університетам, аргументуючи це тим, що ректорати здатні управляти вузами краще ніж Міністерство освіти.

Акція студентів, як заявили її організатори, була приурочена наміченому на сьогодні в Запорізькій облдержадміністрації нараді з ректорами запорізьких вузів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі