У США українську опозицію вважають дискредитованою, а новій владі вірять все менше

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
У США нинішню українську опозицію вважають дискредитованою, а новій владі чим далі, тим менше вірять. Про це у статті для «Дзеркала тижня. Україна» пише депутат від НУ-НС Володимир Ар'єв.

«Про те, що відбувається на теренах далекої для них країни, тут знають, і немало. Прекрасно проінформовані про деталі переслідувань опозиції, про прагнення кремлівських друзів команди Януковича взяти під максимальний контроль українські ресурси. Загалом, уважно стежили, але до останнього моменту не бажали втручатися. Тепер ситуація змінюється на очах. Інтерес американців до України підвищився на основі аналізу внутрішньоукраїнської ситуації в комбінації з подіями в Тунісі та Єгипті. І якщо нинішні мешканці Банкової хочуть вірити, що пронесе, то у США вміють рахувати і прораховувати не покладаючись що якось воно буде», - пише він.

Депутат вказує, що у Вашингтоні вже чітко навчилися розділяти підтримку громадських ініціатив та ініціативних політиків. «Останні її втратили. Особливо це стосується тих, хто за багато років зачастив з різними проханнями на американський континент. Стали звичними особи з Києва, які викликають у місцевих політиків стійке роздратування. Але бажання знайти нові обличчя, які не вражені вірусом домінанти особистого інтересу, здається, стало новим завданням для зовнішньополітичного відомства США», - зазначає Ар'єв.

Він нагадує, що рік тому США як потенційно ефективну сприйняли нову українську владу, навіть допомогли окрім кредиту довіри отримати кредит МВФ.

«Проте у Вашингтоні швидко розібралися, з ким мають справу. «Довірливий» кредит закрито. Валютний? Cтане зрозуміло, коли в середині лютого сюди прилетить делегація з Києва для участі в україно-американській спільній комісії. Українським гостям, принаймні, доведеться вислухати багато неприємного навіть через не хочу. Розташовані біля керма України «регіонали» будують модель влади «як у Росії», але не особливо прагнуть віддати російським партнерам все, що ті вимагають, тому роблять спробу прикритися Заходом. Але сидіти на двох стільцях, як відомо, треба ще вміти. А якщо ще й «стільці» проти...», - йдеться у статті.

Парламентарій також повідомляє, що пропозиція українських опозиціонерів заборонити в'їзд до США чиновникам, замішаним в корупції і пов'язаним з переслідуваннями опозиції, не викликала заперечень у чиновників держдепартаменту США.

«У ході бесід навіть пролунало словосполучення «міжнародний трибунал», коли проводилися певні аналогії з одним із державних лідерів, який відзначився на ниві політичних переслідувань, і не тільки», - також заявляє Ар'єв.

Як писало DT.UA, українська делегація відбула вранці у вівторок, 1 лютого, до США, щоб проінформувати громадськість про події в Україні.

Делегацію очолює керівник громадської організації «Центр UA» Олег Рибачук.

До складу делегації також увійшли народні депутати від «Народної самооборони» Олесь Доній та Ар'єв, Андрій Шевченко, координатор громадської кампанії "Новий громадянин" Світлана Заліщук, правозахисниця Катерина Левченко, директор Інституту світової політики Олена Гетьманчук і журналісти Віталій Портников, Микола Княжицький та Олена Громницька.

Детальніше читайте в матеріалі «Америка прокидається? Або єгипетський будильник для Вашингтона» у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі