НБУ: У січні в Україну «завели» $1,4 млрд валюти

Поділитися
© ZN.UA
У січні 2011 року надходження іноземної валюти від нерезидентів перевищили перекази на їх користь майже на $1,4 млрд. При цьому частка експортних надходжень у загальному їх обсязі становила 58% порівняно з 39% місяцем раніше.

Такі дані повідомляє прес-служба Національного банку України (НБУ).

Наведене сприяло врівноваженню пропозиції іноземної валюти та попиту на неї на міжбанківському валютному ринку. За цих умов додатне сальдо інтервенцій Національного банку України перевищило 250 млн. дол. США. Міжнародні резерви за місяць збільшилися на 1,6% та за станом на 1 лютого дорівнювали $35,1 млрд.

На готівковому сегменті в січні спостерігалося зменшення середньоденного чистого попиту на іноземну валюту в 1,7 раза порівняно з груднем минулого року.

Гривня відносно долара США у січні зміцнилася на міжбанківському валютному ринку на 0,12%, до 7,9525 грн/$, а на готівковому сегменті, за операціями з продажу доларів США, – на 0,18%, до 7,98 грн/$.

Офіційний курс гривні до долара США укріпився на 0,27%, до 7,94 грн/$, а відносно євро та російського рубля знизився на 2,96% та 2,44%, до 10,8857 грн/євро та 2,6762 грн/10 рублів відповідно.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі