Влада знайшла спосіб позбутися Черновецького

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Кабінет міністрів України затвердив законопроект "Про внесення змін до Законів України" Про місцеве самоврядування" та "Про вибори депутатів ВР, АРК, місцевих рад та сільських, селищних і міських голів"". Про це повідомили джерела DT.UA в українському уряді.


Відповідно до запропонованих змін у разі незгоди депутатського корпусу з політикою обраного міського голови, сесія ради отримує право двома третинами голосів висловити йому недовіру і відправити у відставку. При цьому, в розробленій владою схемі відсутній пункт про обов'язкове проведення позачергових виборів мера у випадку його дострокової відставки. За новим законом обов'язки мера аж до чергових виборів може виконувати секретар ради.

У найближчі дні закон буде переданий у паралмент і розглянуто за скороченою процедурою. Як вважають експерти DT.UAтаку поспішність влада демонструє у зв'язку з жорстким конфліктом, який розгорнувся між мером Києва і нинішньою владою в особі голови Київської міської державної адміністрації Олександром Поповим.

Нагадаємо, днями віце-спікер Микола Томенко заявив, що Леонід Черновецький написав заяву про відставку, що в свою чергу спростували в Блоці Черновецького.

//www.zn.ua/system/ckeditor_assets404IMAGE
//www.zn.ua/system/ckeditor_assets404IMAGE
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

Експерти DT.UA також переконані, що законопроект дозволить керівній партії вирішити проблеми в столиці - усунути від влади Черновецького і при цьому не проводити дострокові вибори, до яких кандидат від влади не готовий.

Крім того, законопроект відкриває прямий шлях до можливості позбавити повноважень будь-якого неугодного мера в будь-якому населеному пункті країни. Що йде в розріз з Конституцією України, ратифікованою Україною Європейською хартією місцевого самоврядування, а також свідчить про згортання місцевого самоврядування в країні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі