СБ: Ціни на продовольство з жовтня минулого року зросли на 15%

Поділитися
© luxkharkov.com.ua
Ціни на продовольство в світі тільки в період з жовтня 2010 року по січень 2011 зросли на 15% і всього лише на 3% нижче попереднього сплеску в 2008 році. Всього ж за останній рік ціни на продовольчі товари підвищилися на 29%. Про це йдеться в доповіді Світового банку (СБ).
«Світові ціни на продовольство зросли до небезпечного рівня і загрожують десяткам мільйонів бідних людей у всьому світі», - сказав президент СБ Роберт Зеллік.
За його словами, високі ціни на продовольство стали одним із чинників масових акцій протесту на Близькому Сході, хоча вони не були основною причиною.
За даними СБ, тільки з червня минулого року зростання цін відкинуло за межу бідності 44 мільйонів людей у країнах, що розвиваються.
Як наголошується в доповіді, в період з червня 2010 року і січні 2011 року світові ціни на пшеницю піднялися удвічі, ціни на кукурудзу підвищилися на 73%. Істотно подорожчали цукор, олії, в Індії та Китаї сильно подорожчали овочі.
Зелік закликав світових лідерів активніше вирішувати проблему зростання цін на продовольство.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі