Рада прийняла законопроект про нарахування допомоги при народженні дитини виходячи з прожиткового мінімуму

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект про внесення змін до закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", внесений президентом України Віктором Януковичем.

За відповідний документ у четвер, 17 лютого, проголосував 351 народний депутат із 411 зареєстрованих у залі.

Відповідно до законопроекту пропонується встановити, що допомога при народженні дитини нараховується, виходячи з розміру прожиткового мінімуму для дітей у віці до 6 років, встановленого на день народження дитини.

Допомога при народженні дитини надається у сумі, кратній 30 розмірам прожиткового мінімуму - на першу дитину, кратній 60 розмірам прожиткового мінімуму - на другу дитину, і кратній 120 розмірам прожиткового мінімуму - на третю і кожну наступну дитину.

Виплати допомоги здійснюються одноразово у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта суми на першу дитину виплачується протягом наступних 24 місяців, на другу дитину - 48 місяців, на третю і кожну наступну дитину - 72 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом міністрів України .

Нагадаємо, наприкінці минулого року Рада прийняла в цілому ініційований президентом закон, який передбачає збільшення суми виплат матеріальної допомоги дітям з малозабезпечених сімей.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі