Банкіри обіцяют виселяти сім’ї з дітьми лише за рішенням суду

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Законопроект про захист прав кредиторів та позичальників забороняє без рішення суду виселяти на вулицю людей, які не платять за кредитом.

Таку заяву зробив директор юридичного департаменту НБУ Віктор Новіков під час засідання Фінансового прес-клубу, проведеного за підтримки тижневика «Дзеркало тижня. Україна» та Проекту USAID «Розвиток фінансового сектору» (FINREP).

За словами чиновника, в документі міститься положення, яке надає можливість потенційним позичальникам (які мають неповнолітніх дітей) не консультуватися з державою в особі органів опіки та піклування – брати їм іпотечний кредит чи не брати. Фактичне скасування чинної на сьогодні «зобов’язалівки» робити це не лише збільшило б свободу дій для позичальників, але й вберегло б їх від потреби давати чиновникам хабарі за погодження щодо отримання іпотечної позики.

Як розповів також один з розробників законопроекту, народний депутат Юрій Воропаєв, у документі є пункт, який не дозволяє забирати житло, куплене за рахунок кредитних грошей, у сім'ї, в якій помер хтось з батьків або якщо хтось із них став інвалідом I групи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі