Апеляційний суд підтвердив законність продовження арешту Луценка до 26 квітня

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Апеляційний суд Києва сьогодні підтвердив законність продовження арешту екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до 26 квітня.

Відповідну постанову сьогодні оприлюднила колегія Апеляційного суду, таким чином відмовивши у задоволенні скарги Луценка і його адвоката Ігоря Фоміна щодо незаконності рішення суду першої інстанції.

Як наголошується в постанові, наведені слідчим Генеральної прокуратури докази щодо необхідності продовження Луценку терміну арешту перевірені під час засідання судом першої інстанції. Окрім того, твердження апелянтів з приводу того, що рішення винесене з порушенням норм Кримінально-процесуального кодексу не відповідає дійсності, істотних порушень КПК Апеляційний суд не виявив, права на захист Луценка під час засідання Печерського райсуду порушені не були.

Виходячи з викладеного, Апеляційний суд бачить можливим погодитися з рішенням суду першої інстанції про продовження Луценку терміну утримання під вартою.

Свою постанову судді оголосили через 20 хвилин після того, як пішли до дорадчої кімнати.

Почувши рішення суду, народні депутати, які перебували у залі судового засідання, почали викрикувати: «Ганьба!», «Продажні!», «Боягузливі істоти!», «Прийде час, ви за це відповісте».


Нагадаємо, Луценко був затриманий 26 грудня 2010 року. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

29 грудня 2010 екс-міністру пред'явлені звинувачення
щодо епізоду у справі про отруєння третього президента України Віктора Ющенка. Як повідомив його адвокат, зі справи про отруєння екс-президента виділено окремий епізод, за яким порушено кримінальну справу і Луценку пред'явлено звинувачення за статтею 364 частини 3 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Печерський районний суд Києва
у середу, 16 лютого, продовжив екс-міністру внутрішніх справ України Луценку термін утримання під вартою ще на два місяці - до 26 квітня.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі