Бойко вирішив збільшити роль держави в "Укрнафті"

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Склад правління ВАТ «Укрнафта» планується переглянути протягом найближчих двох тижнів. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко у п'ятницю, 25 лютого, після закінчення зборів акціонерів компанії.

«Ми спільно з міноритарними акціонерами «Укрнафти» прийняли рішення, що роль держави у компанії має бути збільшена. Тому склад правління буде переглянутий протягом двох тижнів», - сказав Бойко.

За інформацією міністра, основний акцент буде робитися на підвищенні кваліфікації менеджменту ВАТ. Окрім того, планується залучення західних фахівців на виробничі напрямки компанії.

На сьогоднішніх зборах акціонери ВАТ «Укрнафта» призначили головою правління компанії громадянина Бельгії Пітера Ванхеке (Peter Van Hekke) замість Олексія Куща.


Як повідомлялося, прем'єр-міністр Микола Азаров раніше вимагав від міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка зміни керівництва „Укрнафти“. Бойко після цього повідомив, що міноритарні акціонери ВАТ „Укрнафта“ підтримали позицію Азарова в питанні зміни менеджменту компанії на зборах акціонерів, які відбудуться 25 лютого.

Експерти вважають, що держава може і повинна відновити контроль над компанією.

«Укрнафта» - найбільший нафтодобувач
у країні. У 2010 році компанія скоротила видобуток нафти на 12,2%, до 2,2 млн тонн, природного газу - на 17%, до 2,4 млрд кубометрів, газового конденсату - на 10,6%, до 269,8 тис. тонн. Чистий прибуток за 9 місяців 2010 року склав 2,5 млрд гривень проти 378,7 млн гривень торік.

За матеріалами: OilNews

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі