Пенсійній реформі бути вже в березні, інакше МВФ грошей не дасть

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Реалізація пенсійної реформи залишається в переліку ключових зобов'язань України для отримання чергового траншу кредиту МВФ. При цьому почати реформу, а тому прийняти урядовий пенсійний закон парламент повинен до кінця поточного місяця.

Таке зобов'язання уряду України закріплено у проекті Меморандуму про економічну та фінансову політику (МЕФП), який узгоджено українською стороною та місією МВФ за результатами її роботи в Києві з 1 до 14 лютого 2011, який є в розпорядженні ZN.UA.

«Маяк на кінець грудня з введення в дію законодавства, необхідного для впровадження пенсійної реформи, не було дотримано, але закон вступить в силу як тимчасовий захід», - відзначає уряд в меморандумі з МВФ.


Таким чином, щоб розраховувати на розгляд радою директорів МВФ питання щодо виділення чергового траншу в середині квітня, Київ до кінця березня має прийняти пенсійний закон, що відповідає принципам, які викладені в торішніх версіях меморандуму (попередня умова).

Оскільки раніше передбачалося ухвалення цього нормативного акту ще до кінця 2010-го, виторгувати нову відстрочку, можливо, вже не вийде.

Також нагадаємо, напередодні стало відомо, що вже другий комітет Верховної Ради розніс "у пух і прах" і відмовився схвалювати Кабмінівський пенсійний законопроект № 7455, про "переваги" якого так багато розповідав профільний віце-прем'єр Сергій Тігіпко.

Разом з тим, С. Тігіпко тижнем раніше заявив, що "ніяких надій на відмову від підвищення пенсійного віку для жінок немає". «Ми повинні збільшувати пенсійний вік», - сказав він.

Нагадаємо, спочатку пенсійна реформа передбачала поступово підвищувати пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років, щорічно збільшуючи його на 6 місяців починаючи з 2011-го. Для чоловіків, що працюють на державній службі, пенсійний вік повинен бути підвищений до 62 років з 2013 року.

Докладніше читайте у статті Юрія Сколотяного "Недоузгоджене" у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі