Майор Мельниченко: Кучма не мав мотивів для вбивства Гонгадзе

Поділитися
У Генпрокуратури є достатньо підстав, щоб довести розслідування справи проти колишнього президента Леоніда Кучми до суду. Про це заявив колишній майор Державної служби охорони Микола Мельниченко.

При цьому він висловив упевненість, що перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін зможе завершити розслідування цієї справи. "Кузьмін Ренат Равелійович - бульдог, якщо він вчепиться, то вже не відпустить", - сказав М. Мельниченко.

Відповідаючи на питання журналістів, чи є, на його думку, порушення кримінальної справи щодо Кучми особистою ініціативою Януковича, Мельниченко зазначив: "Я не сказав, що це ініціатива Януковича. Янукович не ставив палки в колеса слідчому і Кузьміну. ​​У нього вистачило політичної волі , без його (Януковича) мовчазної згоди цієї справи б не було ".
Говорячи про можливість притягнення до відповідальності голови Верховної Ради Володимира Литвина, Мельниченко зазначив: "Все залежить від громадської думки".
При цьому він сказав, що сам Кучма не мав мотивів для вбивства Георгія Гонгадзе, а "став жертвою інтриги Литвина".
За словами Мельниченка, легалізація його записів у суді дасть можливість "повернути десятки мільйонів доларів, вкрадених тією владою".
Екс-майор також нагадав, що замовники вбивства Г. Гонгадзе пропонували йому за не опублікування записів 100 мільйонів доларів, і ці дані є в матеріалах справи. Сам Мельниченко стверджує, що взяв ці гроші і готовий їх повернути, щоб вони фігурували в матеріалах справи.
Нагадаємо, Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти Л. Кучми в справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Сьогодні стало відомо, що його вже викликали до ГПУ.
За матеріалами: УНІАН
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі