Банкіри заспокоїли: депозитні ставки у гривні знижуватись більше не будуть

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Ставки за депозитами не залежать від рівня інфляції і надалі не будуть різко знижуватись.

Таку думку висловили голова правління «Дочірнього банку Сбербанку Росії» Ігор Юшко та голова правління банку «Фінанси та кредит» Володимир Хливнюк під час засідання Фінансового прес-клубу, організованого ГО «Ліга фінансового розвитку» за підтримки тижневика «Дзеркало тижня. Україна» та проекту USAID «Розвиток фінансового сектору» FINREP.
За словами І. Юшка, головна причина такого стану речей полягає в тому, що Нацбанк не встановлює ставку рефінансування, виходячи з фактичного рівня інфляції, а тому немає механізму зрівнювання ставок по залученню ресурсів.
Таку оцінку підтримав і В.Хливнюк. «Мені здається, що якщо на початку 2010 року ставки по гривні були 25%, сьогодні ми їх опустили нижче 15%, то подальший рух – це дуже складно», - каже він.
Банкір підкреслює, що кореляції ніякої з інфляцією немає, а опустити ставки з урахуванням ризику країни - дуже складно. «Тому ставки за депозитами в гривні будуть завжди досить високими», - зазначив В.Хливнюк.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі