Таїланд купить в України 200 бойових танків "Оплот", - ЗМІ

Поділитися
Командування сухопутних військ Таїланду нібито прийняло рішення купити в України 200 основних бойових танків Т-84У "Оплот", повідомляє місцева газета «Bangkok Post».

Сума потенційної операції оцінюється у сім мільярдів батів ($231,1 млн) і є частиною 10-річного урядового пакету із закупівлі зброї країною. Нові танки повинні замінити застарілі M41A3 американського виробництва, які були в експлуатації з 1962 року.

Водночас, серед можливих покупок Таїланд, окрім українських танків, також розглядав і танк K1 виробництва Південної Кореї. Між тим, плани командування купити саме українську техніку викликали невдоволення службовців сухопутних військ Таїланду. Як пише Bangkok Post з посиланням на одного з військовослужбовців, солдати віддали перевагу б корейським танкам, а не українським. Справа в тому, що на Т-84У встановлено автомат заряджання, який вимагає повної зупинки машини для перезавантаження боєприпасів після того, як боєкомплект витрачено. В умовах бою така зупинка робить машину вразливою, вважають таїландські військові. За словами джерела, саме з цієї точки зору ручне заряджання набагато зручніше і краще за автоматичне.

Командування сухопутних військ Таїланду вивчало кілька варіантів танків, перш ніж прийняло рішення про купівлю. У числі пропозицій також були російський Т-90 і німецький Leopard 2A4, який військові визнали дуже дорогим.

Джерело видання не виключило, що Таїланд обрав "Оплот", оскільки вже має налагоджене військово-технічне співробітництво з Україною - раніше сухопутні війська країни купили 96 українських БТР-3Е1 загальною вартістю 4 млрд бат.

Нагадаємо, що основний бойовий танк "Оплот" є результатом багаторічної діяльності з конструювання танків Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені О.О.Морозова - провідного розробника бронетанкової техніки в Україні. "Оплот" розроблений на базі
Т-80УД, проте відрізняється від нього цілою низкою вдосконалень.

У даний час танк "Оплот" знаходиться на озброєнні України (у 2000 році Міністерство оборони України замовило 10 таких машин).

За матеріалами: Bangkok Post

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі