"Бенфіка" готова залишити "Ювентус" без домашнього фіналу в Турині

Відео
Поділитися
"Бенфіка" готова залишити "Ювентус" без домашнього фіналу в Турині © slbenfica.pt
Португальська команда завдала поразки "Старій Синьйорі" в першому матчі 1/2 фіналу Ліги Європи. Тепер туринцям доведеться постаратися, щоб постати перед своїми уболівальниками у фінальному поєдинку, який може стати для них у прямому сенсі домашнім.

Лісабонська "Бенфіка" вирвала перемогу на останніх хвилинах у першому півфінальному матчі Ліги Європи проти туринського "Ювентуса", і поставила під загрозу участь італійського клубу у домашньому фіналі.

Поєдинок виправдав надії вболівальників - футболісти подарували їм якісний, а головне видовищний футбол, який, на думку фахівців, перевершив дещо нудні протистояння у Лізі Чемпіонів.

Португальці виходили на матч у ранзі переможців чемпіонату Португалії, перебуваючи у чудовому настрої. Щоправда і "Ювентус" хоч поки офіційно не оформив черговий "скудетто", але став майже недосяжним для опонентів у Серії А. Саме тому команди не стали відсиджуватися в обороні.

Аргентинський захисник Есек'єль Гарай після подачі кутового вивів "Бенфіку" вперед вже на третій хвилині матчу у Лісабоні. "Ювентус" відповів голом Карлоса Тевеса на 73-й хвилині, але через десять хвилин Ліма встановив остаточний рахунок - 2:1, забезпечивши своїй команді незначну перевагу перед поїздкою до Турина, який в цьому році прийме фінал другого за значущістю клубного турніру Європи.

БЕНФІКА - ЮВЕНТУС- 2:1 (1:0)

Голи: Гарай, 3 (1:0). Тевес, 73 (1:1). Ліма, 84 (2:1).

"Бенфіка" (Лісабон): Артур Гузмау, Луїзау, Гарай, Сікейра, Максі Перейра, Перес, Маркович, Гомеш (Кавалейру, 82), Сулеймані (Алмейда, 60), Морено, Кардосо (Ліма, 62).

"Ювентус" (Турин): Буффон, Касерес, Бонуччі, К'єлліні, Пірло, Маркізіо, Погба, Асамоа, Ліхтштайнер, Вучініч (Джовінко, 65), Тевес (Освальдо, 82).

Попередження: Гомеш, 34. Погба, 45. Артур Гузмау, 71. Алмейда, 88.

Суддя: Джюнейт Чакір (Туреччина).

24 квітня. Лісабон. "Ештадіу да Луш". 64000 глядачів.

В іншій півфінальній парі, протистояння в якій волею жереба перетворилося на іспанське дербі, "Севілья" дала гарний початок перед матчем у відповідь, обігравши вдома "Валенсію" з рахунком 2:0 завдяки голам Стефана М'Біа Карлоса Бакка. Обидва м'ячі були забиті в першому таймі з інтервалом у три хвилини.

Нагадаємо, що "Валенсія" на стадії 1/16 фіналу залишила без єврокубків київське "Динамо", обігравши команду Олега Блохіна за сумою двох зустрічей - 2:0 і 0:0.

СЕВІЛЬЯ - ВАЛЕНСІЯ - 2:0 (2:0)

Голи: М'Біа, 33 (1:0). Бакка, 36 (2:0).

"Севілья": Бету, Фасіо, Пареха, Фернандо Наварро, Діогу Фігейраш, М'Біа, Каррісу, Вітоло (Іборра, 90), Рейес (Марін, 59), Ракітіч, Бакка (Гамейро, 73).

"Валенсія": Гуаіта, Матьє, Хаві Фуего, Бернат (Хосе Гайя, 46), Жоау Перейра, Парехо, Картабія (Пьятті, 57), Кейта, Фегулі (Жонас, 74), Пако Алькасер, Варгас.

Попередження: Марін, 71. Пако Алькасер, 89. Матьє, 90+3.

Суддя: Скоміна (Словенія).

24 квітня. Севілья. Стадіон "Рамон Санчес Пісхуан".

Примітно, що у минулому розіграші Ліги Європи команди, які перемагали у перших матчах в підсумку виходили у фінал за сумою двох зустрічей. Нагадаємо, що саме "Бенфіка" була одним з учасників вирішального поєдинку. Тоді португальці поступилися "Челсі" 1:2.

Зазначимо, що поєдинки відбудуться 1 травня. Фінал відбудеться 14 травня в італійському Турині. !zn

Читайте також:

Варшава і Прага вибули з боротьби за Євро-2020

ФІФА призупинила санкції щодо "Барселони"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі