Незважаючи на поразку в Баку, "Українські Отамани" пробилися в півфінал Світової серії боксу

Відео
Поділитися
Незважаючи на поразку в Баку, "Українські Отамани" пробилися в півфінал Світової серії боксу "Українські Отамани" поступилися в Баку, але вийшли в півфінал © worldseriesboxing.com
Необхідну після розгромної виходу першої зустрічі в Києві перемогу для українців здобув двократний олімпійський чемпіон Василь Ломаченко.

У столиці Азербайджану "Українські Отамани" поступилися "Вогням Баку" в повторній зустрічі 1/4 фіналу Світової серії боксу 1:4, проте за сумою двох матчів (5:0 в Києві) в півфінал пройшла українська команда.

Доля путівки до півфіналу вирішилася у фінальному і найочікуванішому протистоянні, в якому зійшлися давні і принципові суперники Василь Ломаченко і росіянин Альберт Селімов (в азербайджанській команді частину боксерів складають легіонери).

Нагадаємо, на чемпіонаті світу-2007 у фіналі досить спірну перемогу віддали Селімову, проте вже в наступному році на Іграх у Пекіні жеребкування звело боксерів у стартовому раунді олімпійського турніру. Тоді матч завершився на користь Ломаченка, який, зрештою, і став олімпійським чемпіоном.

У Баку ж суддівський чинник міг вплинути на хід боротьби Ломаченка і Селімова, однак українець був значно сильнішим опонента, і не залишив шансів для будь-яких неспортивних маневрів. Ломаченко переміг по очках роздільним рішенням суддів.

В інших матчах напіврезервний склад українців без варіантів поступився "Вогням Баку". Втім, суддівські рішення у багатьох поєдинках викликали сумнів у багатьох фахівців. Тим не менш, завдяки впевненій перемозі в Києві (тоді в рингу боксували Олександр Усик, Денис Беринчик і Олександр Гвоздик) 5:0 українці зуміли пробитися в наступний раунд змагань.

У півфіналі "Українські Отамани" зустрінуться з командою "Італійський Грім" - матчі відбудуться 12/13 і 19/20 квітня.

Нагадаємо, що Світова серія боксу - змагання між боксерами-любителями, які проходять за правилами професійного боксу. Зокрема, бійці виходять на ринг без захисних шоломів і майок.

Зазначимо також, що 29 березня відбувся профі-дебют бронзового призера Лондона Тараса Шелестюка - в американському містечку Верона він нокаутом у першому раунді завершив бій над місцевим дебютантом Камалом Мухаммадом. !zn

Читайте також:

Ломаченко, Усик приносять перемогу "Українським Гетьманам" у Світовій серії боксу

Віталій Кличко: Кар'єру в боксі завершу трохи пізніше

Олімпійський чемпіон Олександр Усик визнаний найкращим боксером-аматором світу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі