Знаменитий промоутер Дон Кінг втік із Росії під покровом ночі

Поділитися
Знаменитий промоутер Дон Кінг втік із Росії під покровом ночі Костю Цзю, Денис Лебедєв, Володимир Хрюнов, Гільєрмо Джонс і Дон Кінг так і не дочекалися поєдинку © fightnews.ru
Легендарний дідок із кумедною зачіскою, який допомагає боксерам заробляти мільйони доларів, вирішив, що у Росії його не тільки обдурили, але і наразили на гоніння і погрози.

Американський боксерський промоутер Дон Кінг, який перебував у Москві для проведення поєдинку між своїм клієнтом важковаговиком з Панами Гільєрмо Джонсом і улюбленцем російської публіки Денисом Лебедєвим, був змушений у терміновому порядку завчасно покинути столицю РФ.

Все почалося через допінг-тест, який панамець провалив: як і після першої, виграшної для нього зустрічі, Джонса звинуватили у вживанні заборонених препаратів. Однак Кінг заявив, що допінг-проба його підопічного, взята перед боєм з Денисом Лебедєвим, не була санкціонована.

Тим не менш, поєдинок за титул чемпіона світу за версією Світової боксерської асоціації (WBA) у вазі до 90,71 кг, який повинен був пройти в п'ятницю 25 квітня у Москві, було скасовано за 15 хвилин до початку через повідомлення про позитивну допінг-пробу Джонса. Перевірку проби, яка була взята перед процедурою зважування, проводила швейцарська антидопінгова лабораторія. Панамця, як і рік тому, підловили на фуросеміді.

Промоутер Джонса звинуватив організаторів у тому, що процедура взяття проби була проведена не за правилами і за відсутності офіційних представників WBA.

"Представників WBA не було на допінг-тесті - до того часу вони ще не приїхали в Росію. Так що ці дії не санкціоновані. Вони повинні були дати мені зразок, як це було раніше, але цього не сталося. Проби B взагалі не існує, бо був тільки один зразок", - сказав Кінг BoxingScene.com.

Американський промоутер також розповів, чому вирішив залишити Москву таємно і раніше запланованого терміну. Він побоювався, що його команду в Росії заарештують.

"Хтось зайшов до роздягальні і сказав, що буде проведено розслідування, а потім ще хтось сказав, що Джонса буде заарештовано, - згадує Кінг. - Однак у моїй команді 16 людей, за яких я відповідальний, і я повинен був їх вивести. Посередині ночі ми знайшли спосіб втекти звідти. І я відчуваю полегшення, що вдалося це зробити".

Нагадаємо, що у травні 2013 року Лебедєв поступився панамцю титулом чемпіона світу WBA, програвши нокаутом в 11-му раунді. Проте пізніше допінг-тест Джонса дав позитивний результат, і титул було повернуто російському боксеру, а WBA зобов'язала його провести матч-реванш з панамцем.

Кінг Раніше заявляв, що в Росії існують проблеми з допінг-тестами, точніше з процедурою їхнього проведення. До речі, саме через розбіжності в організації перевірки на допінг ледь не зірвався бій у Москві між Володимиром Кличком і Олександром Повєткіним. У підсумку, сторони все-таки дійшли згоди. !zn

Читайте також:

Боксер Усик не має наміру їхати з Сімферополя і вважає Крим Україною

Кличко виправдав прогнози, відправивши Австралійського Майка Тайсона в нокаут у 5-му раунді

Олександр Повєткін розлучився з менеджером за те, що він "багато говорить, але мало робить"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі