Коронавірус в Україні - Від перших симптомів до смерті проходить дев'ять днів - Україна - dt.ua

Дев'ять днів до смерті: Названий срок летального розвитку хвороби COVID-19

2 квітня, 22:44 Роздрукувати

В Україні 22 громадян померли від ускладнень коронавірусної хвороби.

85% померлим від коронавірусу українців було більше 50 років © Фокус

Центр громадського здоров'я опублікував статистику смертельних випадків в Україні від коронавірусу. 85% громадян, які померли від COVID-19, були старше 50 років, повідомляється на сторінці організації в Facebook.

"Майже всі померлі мали тяжкі серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, хвороби нирок і легенів", — йдеться в повідомленні.

Станом на 2 квітня 2020 року коронавірус спровокував смерті 22 осіб в країні, з яких 15 — жінки. Із загального числа померлих троє приїхали з-за кордону до появи протягом останніх 14 днів ознак хвороби.

"Середня тривалість від появи симптомів захворювання до настання смерті склала 9 діб, а з моменту госпіталізації до смерті — 4 дні", — повідомляє ЦОЗ.

Також повідомляється, що всі 20 пацієнтів були госпіталізовані, 60% з них були підключені до апаратів ШВЛ.

Читайте також: Що очікує на дитину у разі смерті батьків від COVID-19 — пояснює експерт

У свою чергу депутат Ганна Скороход розповіла про те, як лікуватися від коронавірусу. За її словами, на 10 день хвороби до неї повернувся нюх. Скороход повідомила, що у неї тиждень трималася температура 38 градусів, що супроводжувалася головним болем і ломотою в тілі.

"Я пила парацетамол при високій температурі, полоскання горла фурациліном і тантум верде, чоловік ще приймає пульмобриз, тобто лікування симптоматики", - розповіла депутат.

Раніше головний лікар Олександрівської лікарні розповіла про те, що коронавірус проявляється в чотири етапи - кілька днів тримається температура, потім настає поліпшення стану, після чого до симптомів додається сухий кашель, біль у горлі або першіння. На 5 -7 днів починається пневмонія, яку краще всього розпізнати на КТ. Лікар наголосила, що в особливу групу ризику входять люди з цукровим діабетом, гіпертонією і зайвою вагою.

Вчені королівського коледжу Лондона досліджували симптоми прояву коронавірусу і з'ясували, що у 59% пацієнтів з COVID-19 спостерігалася втрата нюху і смаку.

За матеріалами: DT.UA /
Ми повідомляємо тільки дійсно важливі новини. Долучайся до Telegram-каналу DT.UA
Помітили помилку?
Будь ласка, позначте її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Додати коментар
Залишилось символів: 2000
Авторизуйтеся, щоб мати можливість коментувати матеріали
Усього коментарів: 0
Випуск №1288, 28 березня-3 квітня Архів номерів | Останні статті < >