Зіркові обличчя новорічних кінопрем'єр

Автор : Дмитро Левицький
20 грудня 14:37

Традиційний гід кінотеатральною афішею цього разу - на чолі з зірками, які подарують яскраві ролі у фільмах-прем'єрах нового, 2019 року.

 

Ада Роговцева в "Моршині"

Режисер - Аркадій Непиталюк, продюсер - Сергій Лавренюк. Прем'єра - 3 січня 2019.

"11 дітей з Моршина" - український комедійний фільм, до створення якого долучилися маститі продюсери та зіркові виконавці. Зокрема, в головних ролях - Ада Роговцева, Володимир Горянський, Людмила Єфіменко, Віталіна Біблів, Ольга Фреймут, Сергій Бабкін, Людмила Смородіна.

Сюжет стрічки пропонує глядачам здійснити мандрівку разом зі Сніжаною, яка вирішує заволодіти таким собі коштовним об'єктом - рідкісним металом "осмій". Він нібито з'явився на місці падіння метеорита в Моршині. Як часто буває в новорічних фільмах, на боротьбу з різними негараздами активно виходять діти, - і справедливість у фіналі перемагає.

Зазначений фільм переміг у першому конкурсі "стрічок патріотичного спрямування" під патронатом Міністерства культури України. Від Мінкульту, за даними Вікіпедії, стрічка отримала кошторис на суму 10,5 млн. грн. Отже, в новорічні свята буде чудова нагода переконатися, які патріотичні мотиви лягли в основу стрічки про падіння метеориту, і його наслідки, а також про пригоди дітей та дорослих.

Меріл Стріп у "Мері Поппінс"

Режисер - Роб Маршал. Прокат - із 3 січня.

"Мері Поппінс повертається" - музичний фільм, екранізація сюжетів про няньку-чарівницю, описану Памелою Треверс. Цей фільм відштовхується від попередніх кіноверсій про пригоди популярної няньки Мері, а події нової кінострічки відбуваються в епоху Великої депресії. В родину Бенксів повертається Мері Попінс і хоче подарувати сім'ї - в депресивний період - щиру радість, щастя та любов.

Годі й казати, що коли в одній з головних ролей - Меріл Стріп (вона грає двоюрідну сестру Мері Поппінс), то щастя на екрані з'явиться обов'язково. Поруч із Меріл у цьому ж кіно - Емілі Блант, Колін Ферт, Бен Вішоу та інші кінозірки.

Важливий нюанс: на початку грудня стрічка "Мері Поппінс повертається" увійшла до списку з десяти найкращих фільмів 2018-го, який визначав Американський інститут кіномистецтва.

Сільвестер Сталлоне у "Грі"

Режисер - Браян Міллер. Прокат - із 10 січня 2019-го.

"Гра пам'яті" - січнева прем'єра від невгамовного Сталлоне. Слоган цього фільму - "Злодій, котрий не може згадати. Коп, котрий не може забути". Злочинці грабують інкасаторське авто, негідників згодом убито. І виживає лише один. Але й той втратив пам'ять. І ось через сім років цього ж злочинця - без пам'яті -умовляють втекти із закритої психлікарні-тюрми, адже декому треба знайти гроші, про які, можливо, нарешті згадає цей дивак.

Одне слово, карколомний сюжет, та й Сільвестер Сталлоне борозни не зіпсує.

Ніколь Кідман в "1+1"

Режисер - Ніл Бьоргер. Прокат - із 17 січня 2019-го.

"1+1: нова історія" - рімейк французького суперхіта 2011 року.

Власне, голлівудська історія також про дружбу багатого чоловіка, котрого розбив параліч, та молодого безробітного, що влаштовується доглядати за калікою. Фільм уже показали на деяких міжнародних кінофестивалях. Цікаво, якими будуть касові збори в Україні.

Оскільки попередній фільм мав шалену популярність, потрапляв до різноманітних рейтингів, то американська "Нова історія" буде мати як палких прихильників, так і суворих критиків, що постійно порівнюватимуть французьке й американське дійства.

У головних ролях - Кевін Харт, Ніколь Кідман, Браян Кренстон, Джуліанна Маргуліс та інші.

Міра Сорвіно в "Темному дзеркалі"

Режисер - Асаф Бернштейн. Прокат - із 10 січня.

"Темне дзеркало" - психологічний трилер. У Сполучених Штатах фільм вийшов в обмежений прокат у жовтні 2018-го. В Україні стрічку Бернштейна можна буде оцінити в новорічні свята. А сюжет далебі не святковий, адже молода героїня (Індіа Ейслі), яку не розуміють батьки, відкриває свої таємниці відображенню в дзеркалі. І так трапляється, що дівчина постійно міняється місцями зі злим дзеркальним близнюком, який має можливість втілювати всі її приховані страшні бажання. Приємних свят, так би мовити!

У головних ролях Міра Сорвіно та Джейсон Айзекс.

Брюс Вілліс у "Склі"

Режисер - М.Найт Ш'ямалан. Прокат - із 17 січня.

"Скло" - продовження химерної історії від відомого режисера саме про того нестандартного злочинця з множинним розладом особистості (він діяв у "Спліті"). Як зазначає автор фільму, в новому сюжеті передбачається зустріч персонажів із його ж попередніх стрічок. І зрозуміло, що ці персонажі зустрінуться на шляхах фатальних життєвих випробувань. Джерело натхнення для режисера - його ж попередні стрічки: "Невразливий", "Спліт". Останній фільм зібрав пристойну касу. Багатьом запам'ятався саме образ Кевіна: в нього чимало іпостасей, одна з яких - "Звір". Таким чином, тоді ж, у фіналі "Спліту", режисер і вирішив заявити місток у майбутнє. Зйомки відбувалися у Філадельфії.

У головних ролях - Брюс Вілліс, Джеймс МакЕвой, Семюел Л.Джексон.

Дженіфер Еністон у "Пампушці"

Режисер - Енн Флетчер. Прокат - із 17 січня.

"Пампушка" - не екранізація класичної новели Гі де Мопассана про популярну повію в період військових випробувань. Тут зовсім інша героїня, це - дівчинка-підліток, яка не перебирає харчами. Отож вона й вирішує - на знак протесту - взяти участь у конкурсі краси мами. До неї долучаються такі ж подруги. Сценарій створено за мотивами роману Джулі Мерфі. Зйомки тривали 2017-го в Атланті. Для новорічного настрою тут усе, що треба, - фільм одночасно і комедія, і мюзикл, є й драматичні нотки.