Зірки фільму "Зараження" записали відео про COVID-19

02 квiтня 15:28

Актори закликають мити руки і дотримуватися дистанції.

 

Зірки фільму "Зараження" спільно з вченими з Колумбійського університету записали відео про новий коронавірус і про те, як можна уникнути зараження. У проєкті взяли участь Кейт Вінслет, Метт Деймон, Маріон Котійяр, Лоуренс Фішберн і Дженніфер Ель.

Як повідомляє ВВС, кампанію в соцмережах ініціювала Колумбійська школа громадського здоров'я Mailman. Її представники зв'язалися з акторами "Зараження" і запропонували зробити кілька спільних заяв.

У коротких відео кожен з них розповідає про те, як можна уникнути зараження. Наприклад, Вінслет, яка зіграла епідеміолога у фільмі, каже: "Мийте руки так, як ніби від цього залежить ваше життя". А Котійяр розповіла про важливість соціального дистанціювання, заявивши, що без цього кількість жертв вірусу різко зросте.

"Зараження" Стівена Содерберга вийшов у 2011 році і розповідає про смертельний вірус, який швидко розповсюджується по всьому світу. Під час зйомок команду, яка працювала над картиною, консультували експерти з пандемії та іншим медичних сфер. Після початку поширення нового коронавірусу популярність фільму різко зросла.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Коронавірус продовжує швидкими темпами поширюватися по всьому світу. Станом на четвер, 2 квітня, число заражених коронавірусною інфекцією в світі досягло 937 170, з них 47 235 випадків - летальні. За добу у всьому світі через COVID-19 померли 4 893 людини.

Наголошується, що 193 770 осіб вже подолали хворобу. Найбільшими центрами епідемії коронавірусу залишаються Сполучені Штати Америки (216 515 хворих), Італія (110 574 хворих) та Іспанія (104 118 хворих).