"Антиколомойский" законопроект поставив новий рекорд за внесеними поправками депутатами

07 квiтня 12:57

Було подано понад 16 тисяч поправок.

 

До так званого "антимонопольскому" законопроекту, який є однією з умов МВФ для продовження співпраці з Україною, було подано понад 16 тисяч поправок. Це своєрідний рекорд за кількістю поправок до проекту закону. Про це написав у мережі Facebook народний депутат Ярослав Железняк.

"Отже, після 22:00 потенціал щодо поправок зник і більше їх не надходило. Тому... фінальна цифра і абсолютний рекорд українського парламенту отримує закон про банки - 16 000+ поправок", - написав він.

Він додав, що раніше було рекордом кількість поправок, що подано до проекту Конституції - 5700.

Відомо, що 6000 поправок вніс позафракційний народний депутат Антон Поляків, раніше виключений з Слуги народу. Ще 1,5 тис. поправок надійшло від Ольги Василевської-Смаглюк з фракції Слуги народу, яка до приходу в парламент працювала журналістом на каналі 1+1 олігарха Ігоря Коломойського.

Раніше повідомлялось, що противники "антиколомойского" законопроекту намагаються заблокувати його прийняття у другому читанні шляхом подачі великої кількості поправок. До вечора 6 квітня було подано понад 13 тисяч законопроектів про внесення змін у проект закону 2571-д.

30 березня Рада підтримала в першому читанні проєкт закону про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, також відомий як "антиколомойський" законопроект. Його підтримали 198 із 248 членів фракції "Слуги народу". Без голосів "Європейської Солідарності", "Голосу", групи "Довіра" та позафракційних депутатів президентська фракція не змогла б забезпечити прийняття законопроєкту.

Згідно з законопроєктом, націоналізований банк неможна повернути колишнім власникам, вони можуть претендувати лише на грошову компенсацію. При цьому закон визначає порядок розгляду результатів аудиту, на підставі якого суд повинен виносити рішення: раніше ця процедура залишалася неврегульованою і фактично залежала від "особистого переконання" суддів.

Від прийняття цього закону, зокрема, залежать перспективи продовження співпраці України з МВФ. Якщо закон не приймуть, Україна може розраховувати не на 8, а лише на 1,5 млрд доларів від МВФ на подолання економічних наслідків пандемії COVID-19 і карантину. Детальніше читайте у матеріалі Юлії Самаєвої "Коломокризис" у ZN.UA.