Держрезерв виявив на своїх складах нестачу зерна на 800 млн грн

02 червня 20:58

Для такої кількості зерна знадобилися б майже 2700 вагонів.

 

На складах Державного резерву в Тернопільській області виявили нестачу зерна на суму 800 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба МВС у Facebook.

"На складах територіальної структури Держрезерву в Тернопільській області аудиторська перевірка виявила нестачу зерна на суму понад 800 мільйонів гривень. Для такої кількості зерна знадобилися б майже 2700 вагонів", - наголошується в повідомленні.

Йдеться про державні запаси, розраховані на забезпечення населення хлібом на випадок форс-мажорної ситуації.

Зі свого боку радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол заявив, що зерно "розікрали і розпродали". Нацполіція відкрила кримінальне провадження за статтею "Привласнення, розтрата майна або заволодіння шляхом зловживання службовим становищем". Вона передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю ZN.UA ексочільник Держрезерву Ярослав Погорілий заявив, що проведені на підприємствах Державного резерву перевірки підтвердили масові розкрадання, численні зловживання та шахрайство. Сума завданих державі збитків за результатами проведених аудитів перевищує мільярд гривень.