"Дочка" "Нафтогазу" взяла під контроль ТЕЦ Нового Роздолу і Новояворівська

20 листопада 02:05

НКРЭКУ видало ТОВ "Нафтогаз Тепло" ліцензію на виробництво теплової і електричної енергії.

 

ТЕЦ у Новому Роздолі і Новояворівську Львівської області керуватиме компанія з групи "Нафтогаз". У вівторок, ТОВ "Нафтогаз Тепло" уклало договір з АРМА на управління майном двох згаданих ТЕЦ, а також отримало ліцензію на генерацію теплової й електроенергії, повідомляє прес-служба "НАК Нафтогаз України".

Перед цим АРМА (Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів) розірвало договір з колишньою керуючою компанією "Гарант Енерго М".

Ліцензію на вироблення теплової енергії та електрики "дочці" "Нафтогазу" видала Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

На початку жовтня з'ясувалося, що виробник теплової енергії в містах Новояворівськ і Новий Роздол Львівської області виявився не в змозі розпочати опалювальний сезон.

У 2018 році компанія "Гарант Енерго М" братів Дубневичів уклала контракт з АРМА про передачу в управління Новояворівської і Новораздільненської ТЕЦ. За цей період заборгованість двох ТЕЦ перед "Нафтогазом" зросла вдвічі: з 400 млн до 800 млн гривень. Через невиплату зарплат протягом п'яти місяців з ТЕЦ почали масово звільнятися працівники.