Кабмін доручив виплатити вчителям "підйомні"

03 березня 20:41

Вчителям зі стажем до 10 років, виплатять одноразову допомогу в розмірі 20 тисяч.

 

Уряд планує виплатити вчителям, які мають до 10 років стажу, підйомні у розмірі 21 тис. 20 грн. Відповідна субвенція спрямована в регіони. Про це у вівторок, 3 березня, повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки.

Зазначається, що Кабінет міністрів України направив у регіони субвенцію в розмірі 1 млрд 553 млн грн для виплати надбавок понад 73 тис. педагогів зі стажем до 10 років, вони отримають виплату в розмірі 21 тис. 20 грн.

"Виплата вчителю складе 21 020 грн, що еквівалентно десяти прожитковим мінімумам для працездатних осіб станом на 1 січня 2020 року. Кошти будуть виплачуватися вчителям за основним місцем роботи у навчальному закладі. Виплата здійснюватиметься в кінці року, одноразово і в повному розмірі", - йдеться в повідомленні.

У Кабміні підрахували, що молоді педагоги отримують в середньому на три тисячі гривень на місяць менше, ніж їх колеги з великим стажем: зарплата вчителя становить 5 410 гривень, а педагога зі стажем роботи 30 років – 8 182 гривні.

Відповідно до затвердженої влітку Кабінетом міністрів реформою оплати праці вчителів передбачалося збільшення оплати праці для всіх педагогів від 20 до 70% вже в наступному році, а також поетапне продовження підвищення зарплати для них до 2023 році до рівня чотирьох прожиткових мінімумів мінімального посадового окладу педагога.

Про новому законопроекті і пропонованих изминениях в системі освіти читайте в статті Оксани Онищенко "Молодильні яблука для закону про школі" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".