Нацбанк показав оновлений рейтинг банків за кількістю працюючих відділень

18 жовтня 21:06

На 1 жовтня 2019 року в Україні налічувалося 76 діючих банків

 

Нацбанк України оновив рейтинг банків, що діють в Україні, за кількістю відкритих відділень. Як і в попередніх рейтингах лідирують державні банки.

За станом на 1 жовтня 2019 року в Україні налічувалося 76 діючих банків, і це число не змінилося в порівнянні з минулим кварталом. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані квартальної звітності Національного банку.

Кількість діючих структурних підрозділів за третій квартал 2019 року скоротилося на 64 - з 8269 до 8205 відділень.

Найбільше відділень, як і раніше, в державних "Ощадбанку" (2471) і "ПриватБанку" (1974). Далі з великим відривом йдуть приватні "Райффайзен Банк Аваль" (496) та "УкрСиббанк" (291). На п'ятому місці - державний "Укргазбанк" (248).

Однак, незважаючи на велику кількість відділень державних банків, їх чисельність повільно продовжує скорочуватися. За минулий квартал 16 відділень закрив Ощадбанк, 13 - Приватбанк. Як правило, закриваються відділення в сільській місцевості.

Банківські відділення:

Раніше стало відомо, що результатом

переговорів з МВФ і його зустрічі представників з експертами та керівниками провідних банків України стало рішення дати шанс малим банкам.

Зокрема, Національний банк відмовиться від затвердженого в квітні 2016 року графіка підвищення всіма банками України статутного капіталу. Мінімальну планку залишать на нинішньому рівні – 200 млн грн.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова.

І додала, що незважаючи на відсутність будь-яких нормативних актів, питання вирішено остаточно. Більше того, з такими змінами погодилися не тільки в Нацбанку, а й в Міжнародному валютному фонді. Тож незабаром нові вимоги закріплять на законодавчому рівні.