Обіцяні зарплати шахтарям заарештовані в банку — профспілка

13 червня 20:14

В Україні почалися страйки шахтарів, яким третій місяць не виплачують зарплати.

 

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив, що в Укргазбанку заблоковані 50 мільйонів гривень, призначені на погашення боргів по зарплаті львівським шахтарям. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Обіцяні вчора, 12 червня, під час зустрічі з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом і представниками трудового колективу ДП "Львіввугілля" 50 млн грн коштів на виплату заборгованості по заробітній платі заблоковані. Зазначені кошти повинні надійти від ПАТ Центренерго за відвантажене вугілля львівським шахтарям", - зазначив Волинець.

За його словами, кошти заарештовано на рахунках АБ Укргазбанк. Станом на 18:00 13 червня кошти на рахунки ДП "Львіввугілля" не надійшли.

Шахтарі ДП "Львіввугілля" продовжують акцію протесту з вимогами повернути зароблені кошти. Сьогодні їх підтримав колектив ДП "Предпускова дирекція шахти №10 "Нововолинська". Працівники з Волині записали колективне відеозвернення. Вони обурені ситуацією, що склалася у вугледобувній галузі, де гірники змушені вдаватися до крайніх заходів, щоб повернути заборгованість по заробітній платі.

Раніше повідомлялося про те, що шахтарям виплатили борги по зарплаті за березень місяць.Профспілки шахтарів також надіслали президенту Володимиру Зеленському відеозвернення, в якому повідомили про проблеми в галузі. Пізніше Зеленський зібрав РНБО, на засіданні якого обговорювалися проблеми енергетичного сектора.