Призначений новий голова Державної аудиторської служби України

25 сiчня 06:31

Втім, очолювати новопризначений керівник буде відомство під іншою назвою

 

Кабінет міністрів на засіданні 24 січня призначив переможця конкурсу на посаду голови Державної аудиторської служби Ігоря Буграка руководителеи відомства.

Про це йдеться в повідомленні на сайті уряду, передає Бізнес Цензор.

До останнього часу Ігор Буграк обіймав посаду директора Департаменту гармонізації внутрішнього фінансового контролю Міністерства фінансів.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів на засіданні 20 жовтня 2019 року передав Державну аудиторську службу в підпорядкування Міністерства фінансів.

11 грудня того ж року Кабмін прийняв рішення про створення Офісу фінансового контролю, який повинен замінити Державну аудиторську службу.

Нагадаємо, Кабінет міністрів створив Державну аудиторську службу в жовтні 2015 року шляхом реорганізації Державної фінансової інспекції. Діяльність Госаудитслужбы координував Кабінет міністрів.

Кабмін 29 вересня звільнив Лідію Гаврилову з посади голови Державної аудиторської служби, призначивши тимчасово виконуючою обов'язки глави відомства заступника голови зазначеної служби Галину Вашеку.

Гаврилова була головою Державної аудиторської служби України з грудня 2015 року.

У жовтні міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет повідомив про плани уряду щодо реформи Держаудитслужби. Тоді повідомлялося, що з понад 3 тисяч співробітників планують залишити близько 400. За словами Дубілета, Держаудит мав би фокусуватися на серйозному шахрайстві. Також міністр додав, що необхідно прибрати дублювання функцій Держаудитслужби та Рахункової палати і силовими органами.

Державну аудиторську службу України створили в 2016 році замість Державної фінансової інспекції України.