Шмигаль заявив про часткове закриття заборгованості перед шахтарями

07 березня 03:21

За словами прем'єра, 654 млн гривень боргу погасили.

 

Уряд проти стихійного закриття шахт і не буде цього робити. Навпаки, вугільні регіони будуть розвивати. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про це в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

Шмигаль заявив, що вже кілька тижнів уряд спільно зі Світовим банком розробляють програми справедливої трансформації вугільних регіонів.

Шмигаль повідомив і про часткове закриття заборгованості перед шахтарями. Про це Володимир Зеленський говорив на Всеукраїнській нараді шахтарів.

"Ми домовилися і Президент пообіцяв на Всеукраїнській нараді шахтарів погасити в березні місяці половину боргів. Дійсно, вчора-позавчора 654 млн надійшли на рахунки, у тому числі Первомайського шахтоуправління. Це перший крок", - заявив Шмигаль.

Він додав, що уряд не буде закривати шахти поки держава не знайде для людей альтернативну роботу.

Нагадаємо, 4 березня Верховна Рада України призначила нового главу уряду України - Дениса Шмигаля новий склад Кабінету міністрів, в якому залишилося кілька міністрів з минулого складу.

Президент України Володимир Зеленський запевнив послів держав "Великої сімки" в тому, що після відставки уряду Олексія Гончарука та призначення нового Кабміну курс держави залишиться незмінним.

Зустріч глави держави з дипломатами відбулася в Полтаві у четвер, 5 березня. Зеленський назвав метою "перезавантаження" Кабінету міністрів "покращення результативності роботи виконавчої влади", підкресливши, що це "не вплине на заявлені пріоритети у внутрішній і зовнішній політиці".