"У деяких індивідуумів є конфлікт зі здоровим глуздом" — Гройсман про призупинення ліцензії SkyUp

12 червня 13:41

Прем'єр-міністр збирається звернутися до всіх судових органів та президента.

 

Прем'єр-міністр України розкритикував рішення Баришівського районного суду про призупинення ліцензії на господарську діяльність авіакомпанії SkyUp і доручив Міністерству юстиції підготувати лист до органів судової влади і президента про всіх схожих випадках.

"Я не хочу впливати на українські суди, але іноді деякі індивідууми судової системи приймають рішення, які на голову не налазять", - наголосив він під час засідання уряду, коментуючи рішення Баришівського районного суду про призупинення ліцензію авіакомпанії SkyUp.

"Поважаючи судову владу, і не втручаючись в судову системи, хочу сказати, що у деяких індивідуумів є конфлікт зі здоровим глуздом. Ми почали створювати цифрову митницю, суд заборонив... Ми почали залучати інвестиції на державне майно - суд зупинив нам це. Це все зупинено, це призводить до проблем і відсутності інвестицій", - додав Гройсман.

Глава уряду доручив Мін'юсту підготувати за всіма такими випадками персональні листи до всіх органів судової влади і на ім'я президента.

"Володимир Володимирович, я прошу і даю доручення розібратися в рамках правового поля, розібратися і захистити клієнтів компанії і все зробити для того... щоб компанія продовжила працювати. Я прошу Міністерство юстиції підготувати по всіх подібних випадках моє персональне лист у всі органи судової влади, щоб кожен такий випадок був розглянутий. І також лист на ім'я президента України", - сказав він, звертаючись до міністрові інфраструктури Володимиру Омеляну та міністру юстиції Павло Петренко.

У свою чергу міністр інфраструктури Володимир Омелян назвав інцидент з SkyUp спробою порушити конкуренцію на ринку.

"Ми розробили механізм, який дозволить авіакомпанії нормально працювати без стресів для пасажирів і самої авіакомпанії", - сказав Омелян.

Нагадаємо, Баришівський районної суд призупинив ліцензії на право здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів повітряним транспортом авіакомпанії SkyUp Airlines. Дане рішення було оскаржене SkyUp Airlines в Київському апеляційному суді.

Водночас SkyUp Airlines працює в звичайному режимі, всі рейси виконуються згідно заявленим розкладом.