У МЕРТ озвучили вартість гектара землі після зняття мораторію

12 листопада 19:30

Мінімальна вартість складе 1,5 тисячі доларів за гектар землі.

 

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тарас Висоцький оцінив вартість гектара землі після зняття мораторію на продаж землі в 2200 доларів. Про це він повідомив в інтерв'ю Радіо НВ.

"Наші розрахунки показують, що якщо ми застосовуємо запропоновану модель, яка діє - це буде в середньому $ 2200 еквівалент за гектар. Якщо виходити з обмеженої моделі, з обмеженнями, це буде максимум $ 1500. Ось ціна обмежень (те, що називається "тільки українці купують")", - розповів він.

Зазначимо, згідно з опитуванням, майже 70% українців проти дозволу іноземцям купувати землю. У той же час згідно з планами Кабміну, у першу чергу право на купівлю землі отримають українці, а для іноземців ринок відкриють через 4 роки.

Раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук анонсував проведення аерофотозйомки територій України навесні 2020 у рамках відкриття ринку землі.

Детальніше про перспективи і загрози відкриття ринку землі читайте у матеріалі авторів і експертів DT.UA "Суспільне значення землі для сучасності та майбутнього України" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".