У Зеленського хочуть внести зміни щодо оподаткування ФОПів

06 травня 13:35

Підготовлено законопроект щодо скасуванням ЄСВ для непрацюючих ФОПів.

 

Команда новообраного президента країни Володимира Зеленського підготувала проект закону про звільнення непрацюючих фізосіб-підприємців від сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ). Про це в інтерв'ю Цензор.НЕМАЄ розповів Данило Гетманцев, радник Зеленського з податкової політики.

"Ми погодили законопроект за ФОПам. У 2016 був прийнятий закон, коли навіть непрацюючі ФОПи повинні сплачувати ЄСВ за мінімальною ставкою. Зараз їм приходять недоплати, штрафи, пені у величезних сумах. Ми вирішили, що ми подамо законопроект, який звільнить їх від податку, нарахованого на діяльність, яку фактично не здійснювали", - заявив Гетманцев.

Також він підтвердив наміри Зеленського ввести податок на виведений капітал. А ЄСВ, за його словами, скасовано не буде.

"Ми можемо говорити про зниження ставок, але лише в довгостроковій перспективі. До речі, ставки ЄСВ у нас зараз одні з найнижчих в Європі", - зазначив Гетманцев.

Повідомлялося, що за три місяці 2019 року до бюджету надійшло 61,3 млрд грн єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцстрахування, що на 23,2%, або на 11,5 млрд більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Комісія вищого корпусу державної служби рекомендувала Кабінету міністрів призначити Сергія Верланова головою Державної податкової служби.