Українці можуть купити газ за літніми цінами, а використовувати взимку - пропозиція Нафтогазу

22 серпня 01:41

Компанія Нафтогаз запропонувала споживачам зробити передоплату на газ, щоб не боятися можливого підвищення цін

 

Споживачі газу в Україні можуть скористатися пропозицією компанії: купити газ за більш низькою літньою ціною і використовувати під час опалювального сезону.

"Ціна газу для населення за минулі п'ять місяців знизилася на 25%. Зараз вона нижча, ніж рік тому. Є ризик, що зимою газ подорожчає, бо на нього збільшується попит. На це вказують і поточні біржові прогнози. Багато наших комерційних клієнтів вже зафіксували свої витрати на газ, передплативши бажані обсяги. Тепер така можливість є і у побутових споживачів. Такий продукт існує на багатьох розвинених ринках", - сказав голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

Побутовий споживач зможе закупити на цих умовах до 25 тис. куб. м газу. Цей обсяг є достатнім для забезпечення потреб домогосподарства протягом усієї зими. Скористатися пропозицією можна буде до 25 вересня. Відпускна ціна Нафтогазу газопостачальним підприємствам (газзбутам) в рамках цього продукту складає 4874,42 грн за тис. куб. м (без ПДВ та вартості транспортування і розподілу).

Для максимальної зручності споживачів Нафтогаз запропонував участь у цій програмі усім газопостачальним компаніям України, які обслуговують побутових споживачів. З умовами пропозиції Газопостачальної компанії "Нафтогаз України" можна ознайомитись на сайті на www.gas.ua.

"Наш новий продукт надає населенню можливість скористатися перевагами ринку природного газу, які досі були доступні лише комерційним споживачам. Він дозволить людям отримати паливо за фіксованою ціною, незалежно від ситуації на ринку. Зараз ми пропонуємо продукт через існуючу мережу газзбутів, щоб до нього отримала доступ максимальна кількість споживачів. Після відкриття ринку газу для населення такий продукт зможуть пропонувати безпосередньо побутовим споживачам і Нафтогаз, і інші гравці ринку", - зазначив Андрій Фаворов, директор дивізіону Інтегрований газ Нафтогазу.

Для того, щоб скористатись новим продуктом, необхідно звернутись до центру обслуговування клієнтів своєї газопостачальної організації (газзбуту), підписати додаткову угоду до типового договору постачання природного газу, внести попередню оплату і користуватись дешевим газом під час опалювального сезону, сплачуючи лише вартість його транспортування/розподілу.

DT.UA писало, що споживання газу не падає. Так, споживання в 2017-му склало 3,6 млрд кубометрів, хоча в 2016-му було 4,5 млрд, що всього на 500 млн кубометрів менше, ніж в 2014-м.

Детальніше про споживання газу читайте в матеріалі Алли Єрьоменко "Зекономили?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".