Вітренко назвав причину підвищення ціни газу для споживачів

14 грудня 19:56

Директор "Нафтогазу" вважає, що українці платитимуть більше за газ через "корупцію і некомпетентність".

 

Виконавчий директор компанії "Нафтогаз" Юрій Вітренко назвав "розплатою за некомпетентність і корупцію" підвищення ціни газу для споживачів України.

"Якби був збільшений власний видобуток і підвищений рівень енергоефективності, то ціна на газ не зросла б, а впала", - написав він у суботу на сторінці у Facebook.

На думку Вітренка, в 2020 році Україна могла б почати експортувати паливо, що сприяло б зниженню ринкової ціни газу. "Ось так ми розраховуємося за некомпетентність і корупцію", - зазначив директор компанії.

У п'ятницю в "Нафтогазі" повідомили про підвищення ціни на газ для населення у січні 2020 року на 28,59% - до 5,5 тисячі гривень за тисячу куб. м. При цьому в компанії відзначили, що ця ціна на 12% менше, ніж у січні 2019 року. Також повідомлялося про те, що "Нафтогаз" з січня наступного року запропонує послугу з продажу природного газу з 25%-ною передоплатою.

Раніше на зустрічі лідерів нормандської четвірки в Парижі президент РФ Володимир Путін заявив про те, що в разі укладення контракту на прямі поставки газу з РФ, українці зможуть платити на 25% менше за газ. Однак, на двосторонніх переговорах по газу у Відні НАК "Нафтогаз" і "Газпром" домовитися не змогли.