"Батьківщина" претендує на посаду віцеспікера Ради

22 серпня 16:26

Прізвище кандидата на пост поки не називається.

 

Партія "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" висунула члена своєї фракції на посаду віцеспікера нової Верховної Ради. Про це повідомив сьогодні обраний народним депутатом від "Батьківщини" Андрій Кожем'якін.

Він не став називати прізвище кандидата на посаду, зазначивши, що більш конкретна інформація може бути відома у п'ятницю, 23 серпня.

Кожем'якін також розповів про те, що керувати фракцією в парламенті дев'ятого скликання знову буде лідер партії Юлія Тимошенко, заступником голови можуть призначити Сергія Соболєва.

Нагадаємо, що партія Петра Порошенка "Європейська солідарність" поки не подавала кандидатуру на посаду віцеспікера нової Ради, але планує.

Партія Святослава Вакарчука "Голос" відмовилася від посади заступника голови Верховної Ради. Заступник голови партії Ярослав Юрчишин пояснив, що посада віцеспікера "має переважно церемоніальні позиції".

Тим часом партія "Опозиційна платформа – За життя" висуне свою кандидатуру на крісло віцеспікера, однак це буде не Віктор Медведчук.

Нагадаємо, згідно з рішенням підготовчої депутатської групи перше засідання Верховної Ради дев'ятого скликання відбудеться 29 серпня, у четвер.