ЦВК оголосила офіційні результати виборів за партійними списками

03 серпня 17:37

"Слуга народу" за списками отримує 124 мандати.

 

Центральна виборча комісія (ЦВК) України оголосила офіційні результати позачергових парламентських виборів у багатомандатному виборчому окрузі.

Голова Центрвиборчкому Тетяна Сліпачук повідомила про те, що партія "Слуга народу" за списками отримує 124 мандати, "Опозиційна платформа – За життя" – 37, "Батьківщина" – 24, "Європейська солідарність"- 23, "Голос" – 17 мандатів.

Інші партії не подолали 5% прохідний бар'єр.

Загальна кількість голосів виборців, поданих за кандидатів у народні депутати за списками, які отримали понад 5%, складає 11 млн 448 тисяч 549.

Нагадаємо, що ЦВК повинна встановити результати виборів депутатів у загальнодержавному окрузі та в одномандатних округах не пізніше 5 серпня. Не пізніше 10 серпня результати виборів повинні офіційно оприлюднити у газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр".

Як повідомлялося, раніше Центральна виборча комісія взяла на себе повноваження зі встановлення результатів виборів в окрузі №50 у Покровську у зв'язку з бездіяльністю окружної виборчої комісії.

У суботу, 3 серпня, члени Центрвиборчкому прилетіли на проблемний округ за виборчою документацією, щоб самостійно порахувати голоси.

За підсумками підрахунку голосів в окрузі №50 вибори виграв мер Покровська Руслан Требушкін. Однак з вимогою перерахувати голоси до суду звернувся інший кандидат у депутати, мер Добропілля Андрій Аксьонов. Він заявив, що на одній з дільниць округу була здійснена фальсифікація. Суд ухвалив рішення про перерахунок голосів. Пізніше поліція відкрила кримінальне провадження через невиконання рішення суду щодо повторного підрахунку голосів.