Досягти "доленосного прориву" в Парижі не вдалося – Пєсков

14 грудня 16:03

Росія, зокрема, домагалася розведення сил та засобів по всій лінії зіткнення в Донбасі.

 

Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив про те, що на саміті в нормандському форматі не сталося "доленосного прориву". Як повідомляє "ТАСС", про це він сказав в ефірі програми "Велика гра" на "Первом канале", анонс якої був оприлюднений.

"Так", - сказав він у відповідь на питання, чи відновився нормандський формат після тривалої перерви. "Досягнуто доленосного прориву? Ні", - додав представник Володимира Путіна.

Як повідомлялося, 9 грудня у Парижі відбувся перший з 2016 року саміт у нормандському форматі. Учасники зустрічі підтримали припинення вогню, обмін у форматі "всіх на всіх" до 31 грудня, допуск Червоного Хреста до всіх утримуваних осіб, розведення військ ще на трьох ділянках, розширення мандату СММ ОБСЄ і продовження розмінування.

Наступну зустріч лідерів України, Франції, Німеччини і Росії заплановано на березень 2020 року. За цей час політичні радники лідерів нормандської четвірки мають узгодити кроки з імплементації політичних заходів: прийняття закону про особливий порядок самоврядування ОРДЛО на постійній основі, інкорпорації "формули Штайнмаєра" в українське законодавство і підготовку місцевих виборів.

Детальніше про позитивні та негативні наслідки паризького саміту читайте в матеріалі Тетяни Силіної "Нормандський айсберг" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".