Екс-глава Держслужби зайнятості очолила Державну соціальну службу

24 серпня 00:03

Основною функцією державної служби є контроль надання соціальної допомоги, адміністрування всіх її видів

 

Постановою Кабміну заступник міністра соціальної політики Лариса Попова звільнена від займаної посади. Головою Державної соціальної служби призначена Марина Лазебна, яка до ліквідації Державної служби зайнятості в 2014 році була її керівником.

Про призначення йдеться в розпорядженні уряду № 638-р.

"Призначити Лазебну Марину Володимирівну головою Державної соціальної служби України з дати початку фактичного виконання посадових обов'язків строком на п'ять років з оплатою праці відповідно до законодавства, встановивши випробування строком на два місяці", – свідчить документ. Лазебна виграла оголошений конкурс.

Передбачається, що створена за рекомендацією Міжнародного банку реконструкції і розвитку наприкінці 2018 року Державна соціальна служба України систематизує роботу місцевих органів соцзахисту, а також контролює надання соціальної допомоги, адмініструє всі види адресної допомоги і субсидій, а також роботу з дітьми.

Читайте також: Мінімізація соціальної роботи призвела до домашньої безпритульності — експерт

Країна не знайшла іншого способу заощадити, як мінімізувати соціальну роботу. Ми нібито розвиваємо медичні й освітні послуги, водночас соціальні підмінюємо інспекційними.
Скасували медичний патронаж дітей до року. Тепер лікар з медсестрою не приходять додому, не обстежують умов проживання малюка.

Докладніше про необхідність соціальної допомоги дітям читайте в матеріалі Алли Котляр "Дорожня карта батьківського спроможності" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".