Глава МЗС Канади планує зустрітися в Україні з Порошенком та Зеленським

06 травня 11:06

Христя Фріланд планує відвідати Україну цього тижня.

 

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд планує цього тижня відвідати Україну і зустрітися з новообраним президентом Володимиром Зеленським, а також чинним главою держави Петром Порошенком, повідомив глава українського МЗС Павло Клімкін.

"Христя Фріланд планує відвідати з візитом Київ цього тижня. Залишаються деякі логістичні нюанси щодо дати", - сказав Клімкін агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Фріланд має зустрітися з Петром Порошенком і Володимиром Зеленським. Також заплановані зустрічі глави канадського МЗС в парламенті України, зокрема, зі спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм. Крім того, Фріланд зустрінеться з активістами громадянського суспільства.

Нагадаємо, в квітні з Володимиром Зеленським і Петром Порошенком зустрівся президент Франції Еммануель Макрон. Зустрічі відбулися в Парижі перед другим туром виборів президента України, який відбувся 21 квітня. У прес-службі президента Французької Республіки повідомили, що зустрічі ініціював Макрон, щоб "нагадати про прихильність Франції до України та її готовності бачити Україну, яка рухається вперед".